Yaratıcı ve Terapötik Yazma ile Hikayeleştirme Atölyesi

Orijinal fiyat: ₺1,400.00.Şu andaki fiyat: ₺980.00.

Kendini farketmek, iyileştirmek ve kişisel gelişimin en doğal ve bilimsel yoludur yazmak! En yoğun dönemlerde bile günlük sadece 15 dakika yazarak kendinizi iyileştirmeniz ve geliştirmeniz mümkün. Bu atölye ile yaşamı, duygularımızı, düşüncelerimizi, algılarımızı, sınırlarımızı, varoluşumuzu keşfedip bu keşifleri hikayeleştirerek yeni bir şekilde ifade edebiliriz. Katılımcılara kendi kişisel, marka ve kurgusal hikayelerini terapötik yazma teknikleriyle işlemelerini fark etmelerine yönelik bilgi, bakış açısı ve uygulama alanı sunar. Aynı zamanda, yazma sürecini keyifli ve etkileşimli bir deneyime dönüştürerek katılımcıların öğrenme ve gelişimlerini destekler. Yazarak, farkedin, iyileştirin, hayatınızı geliştirin. Şimdi kendiniz için yazın! 40’ar dakikadan 3 oturum, toplam 120 dakika.

Açıklama

Yaratıcı Yazarlık ve Terapötik Yazma ile Hikayeleştirme Nedir?

Hikayeleştirme insan deneyiminin karmaşık doğasını anlamada ve ifade etmede güçlü bir araç olarak ortaya çıkar.

Akademik çalışmalar, insanlar arası iletişimdeki rolünü, bireysel ve toplumsal düzeyde nasıl işlev gördüğünü ve çeşitli bağlamlarda nasıl etkili olduğunu derinlemesine inceler.

Bu çalışmalar, sadece eğlence ve bilgi aktarımı için değil, aynı zamanda bireylerin ve toplumların kendilerini anlamaları ve ifade etmeleri için temel bir araç olduğunu göstermektedir.

Terapötik Yazma nedir?

Duygusal zorlukları anlayıp, kişisel içgörü kazanımı ve duygusal zorluklarla başa çıkmaya yardımcı olan yazma yöntemleridir.

Yaratıcılık ve Yazarlık?

Yazarın hayal gücü, özgün fikirleri ve duygusal derinliğiyle yakından ilişkilidir. Bu alanda, dilin estetik ve lirik kullanımı önemlidir ve yazarların kendilerini ifade etmeleri için geniş bir alan sağlar.

Yaratıcı Yazarlık ve Terapi Yazma Yöntemleri‘yle ilgili blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Atölye nerede, nasıl yapılacak?

Online olarak ve bire bir yapılacak.

Ortak kararlaştırılabilen tarihlerde gerçekleştirilecek.

Atölyeye kimler katılabilir?

Okuma yazma bilen herkes katılabilir.

Kişisel, marka veya kurgusal hikayelerini ele almak isteyenler.

Bire bir çalışmak hoş olur diyenler.

Yaratıcı Yazarlık ve Terapötik Yazma ile Hikayeleştirme Üzerine

Yaşam hikayenizi yazarak farklı bakış açıları kazanabileceğinizi ve hikayenizde yapacağınız düzenlemelerle yaşamınızı değiştirebileceğinizi biliyor musunuz? Başımıza gelen bir olayı, durumu, hikayeyi önce sadece yazarak işe başlıyoruz. Bunun için bir yazar olmanıza gerek yok. Yazdıktan sonra bir kaç soru ile hikayeyi tekrar ele almak hikayeyi değiştirmenin başlangıcı.

Birkaç soru örneği de bırakıyorum buraya:

  • Hikayemde neyi değiştirirsem sonuç benim için daha iyi olur?
  • Hikayemdeki diğer kişilerin olayları, durumları ele alış şekli nasıl olmuştur? Onların gözünden ne görebilirim?
  • Bu hikayeyi nasıl bir bakış açısı ile yaklaştığımda iyileştirebilirim?

Bu tarz sorularla yazdığınız hikayede yaptığınız düzenlemeler, duygusal iyilik hali ve kendilik farkındalığı üzerinde odaklanmanıza yardımcı olur ve kişisel dönüşümünüzü desteklemek için size yeni fikirler sunan terapötik yazma halidir.

Yaşamımızın her anı, kendimizi geliştirebileceğimiz ve ifademizi güçlendirebileceğimiz fırsatlardır. Gün içindeki diyaloglarımızı hikayeleştirmek dil becerilerimizi geliştirmenin yanında kendimizi nasıl ifade ettiğimiz ile ilgili bizlere yaratıcı yazarlık konusunda da bilgi verir.

Bu alanda çıkardığımız uygulamalı defterde yazma sürecini resim, çizim ve müzik gibi diğer yaratıcı ve sanatsal araçlarla birleştiren, katılımcıların kendilerini daha derinlemesine ifade etmelerine alan açan yazma aktiviteleri ile aynı zamanda yazmanın terapötik yönlerine de odaklandık.

Hikaye (Öykü)

Hikayeler, gerçek ya da hayal ürünü bir olayı ifade eden kısa ve düzyazı şeklindeki anlatılardır. Bir paragraf kadar kısa olabileceği gibi onlarca sayfa uzunluğunda da olabilir.

Temelde ikiye ayrılır:

Olay hikayesi nedir?

Olan ya da kurgulanan olayları giriş, gelişme, sonuç (serim, düğüm, çözüm) gibi belli bir plan çerçevesinde yer ve zaman belirterek anlatan kısa metinler olay hikayeleridir.

Durum Hikayesi Nedir?

Hikayede karakterlerin diyalogları, hissettikleri, düşündükleri ve verdikleri tepkilerin ağırlıkta olduğu kısa metinler ise durum hikayeleridir.

Yaratıcı yazarlıkta hikaye en çok kullanılan türlerden biridir. Hepimiz hayatımızda kendi hikayelerimizi yaşarız. Yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi, düşündüklerimizi gözlemleyip hikaye haline getirmemiz tamamen özgün bir yaratım sürecidir.

Ek bilgi

Oturum

40'ar dakikadan 3 oturum, toplam 120 dakika.