Sepetiniz şu anda boş!
Yaratıcı Yazarlık Deneyimi: Hikayemiz
Yaratıcı Yazarlık Deneyimi: Defterimizin Yayımlanma Hikayesi
Niyetin Başlangıcı ve Yolculuğun İlk Adımları
Kitabın yayımlandığı 2022’nin Ocak ayından tam dokuz ay önce bir niyet düştü zihnime ve gönlüme. Yaratıcı yazarlık ile terapi amaçlı yazma yöntemlerini birlikte kullanarak kendimizi ve içimizde var olan cevherleri keşfedebilmemizi ve ifade edebilmemizi sağlayan bir etkinlikler dizisi oluşturmaya ve bu etkinlik defterini herkesle paylaşmaya yönelik bir niyetti bu. Bütünün hayrına, paylaşımcı, kolektif ve şifa niyetine.
Kolektif Çalışmanın Gücüyle Şekillenen Proje
Bu alandaki fikir ve görüşlerine değer verdiğim insanlara niyetimden bahsettiğimde, niyetime eşlik etmek ve katkı sağlamak konusunda duydukları heyecanı gözlemlemek benim için çok güzel ve anlamlıydı. İnsanların duydukları heyecan ve niyetime katkı sağlama arzularıyla birlikte kitabın hazırlık süreci başladı.
Yaratıcı Yazarlık ile Yazma Terapisini Birleştirme
Kitabı yazma sürecinde yaratıcı yazarlığı ve yaratıcı ifadeyi dinamik şekilde sürdürerek, geçmiş araştırmalarımı, öğretmenlik dönemimdeki birikimlerimi, düzenlediğim yaratıcı yazarlık atölyeleri ve yaşamım boyunca edindiğim kişisel gelişim deneyimlerimi yeni araştırmalarımla ve süreç boyunca deneyimlediklerimle harmanladım.
Kitap İçeriğinin Oluşum Süreci ve Ekibin Katkıları
Kitap içeriği şekillendikten sonra başlayan ve Muğla’dan İstanbul’a kadar uzanan kolektif çalışmalar ekiple birlikte halen devam ediyor.
Genel koordinatörlüğünü Adem Yavuz üstlendi. Bir yazar, bir editör ve bir de koordinatör eşliğinde günlerce süren yeniden gözden geçirmeler başladı. İnsanların ifade gücünü geliştirmesini umduğumuz bu kitabın da aynı şekilde ifadesi güçlü, berrak ve anlaşılır olmalıydı, öyle de oldu. Canım arkadaşım Edebiyat Öğretmeni Münevver Karadana ile yaptığımız son okuma ve değerlendirmelerin ardından kağıt ve cilt seçimi, baskı işleri, satış süreçleri, web sitesi ve sosyal medya yönetimi için düşünmeye başladık.
Sanatsal Dokunuşlarla İllüstrasyon ve Tasarım
Sevgili Akif Uyar hikayenin kalemini eline alarak naif, zarif ve minimal tarzıyla güzel sanatlar alanındaki birikim ve deneyimlerini logomuzdan kapağa, dizgiden fontlara kadar kitaba işledi.
Disiplinlerarası bir yaklaşım benimsediğimiz için kitap içerisinde tabi ki illüstrasyonlar da var. Çizer Yusuf Tansu Özel de kitaba değerli ve özgün çizimlerini kattı.
Bağımsız Yayıncılık Serüveni ve Zorluklar
Sonrasında bana İstanbul yolları göründü ve kağıt-cilt seçimini yapmak ve kitabın provasını almak için matbaacılar sitesinin yolunu tuttuk. Tabi ki ülkenin ekonomik dalgalanmasından, zamlardan, sürekli değişen kağıt ve cilt fiyatlarından, tüm bunların üretim ve tedarik süreçlerine etkilerinden biz de nasibimizi aldık. Belli bir süre bekledikten sonra bir an önce kitabı sizlerle paylaşmak için baskı hazırlıklarına giriştik.
Kitabın basım ve dağıtımını kendi kaynaklarımız ve sizlerden gelen desteklerle bağımsız olarak yapmaya niyetlendik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurup Yazar Yayımcı kaydı oluşturduktan sonra ISBN kodumuzu aldık ve bandrol başvurumuzu yaptık.
Web sitemizle birlikte kağıt, cilt ve tüm basım süreçleriyle de ayrıca ilgilenen ve harika bir iş çıkaran sevgili Bahadır Sezer’in yönlendirmesiyle değerli basım yeri Armoni Nuans ile anlaşarak basım sürecini başlattık.
Yaratıcı Projelerle Geleceğe Bakış
Bu dokuz aylık, zahmetli ama keyifli, bol koşturmacalı yolun sonunda ekibimizle özenle hazırladığımız “Yaz ve Yarat, Yaratıcı Yazarlık Deneyim Defteri” adlı eserimizi yayınlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.
Yeni bir yılla birlikte hepimizin kendini daha etkili ve anlamlı ifade edebildiği bir kaynağı sizlerle paylaşıyor olmak, yazmak üzerine birlikte yeni yollar keşfediyor olmak çok keyifli.
Ve artık hikayemizin kalemini ekibimizden size devrettiğimiz aşamadayız. Bu kitap çeşitli yönlendirmelerle sizlerin oluşturacağı bir kitap. İçinde çeşitli bilgiler ve etkinlikler barındıran, yazarak ifade gücümüzü geliştireceğimiz, kendimizi keşfederken yaratıcılığımızı tanıyacağımız ve geliştireceğimiz bir kitap-defter aslında.
Çalışmalarımız düzenlediğimiz kurumsal ve bireysel atölyeler ile devam ediyor. Farklı projelerimizle sizlerle paylaşımlarımızı sürdüreceğiz.
Bu hikayenin sadece başlangıcını yazdık, devamını size bırakıyoruz.
Saydığım ve sayamadığım emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimle…
Canan Kılınç kimdir?
Merhaba ben Canan Kılınç. 1986 yılında, Samsun’da dünyaya geldim. Memur çocuğu olduğum için genç yaşta ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı kültürleri tanıma şansım oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Türkçe öğretmenliği okumak için doğduğum yere geri döndüm. Mezun olduktan sonra Ankara’da öğretmenliğe başladım. Öğretmenlik sürecimde tanıştığım yaratıcı yazarlık alanı beni içine çekti ve bu alanda çalışmalarımı yoğunlaştırdım.
Bir yılı Hollanda Vrije Üniversitesi’nde olmak üzere Ankara Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Yaşam Boyu Eğitim bölümünde yüksek lisans dersleri aldım. Ankara’da geçen on yıllık öğretmenlik hayatımdan sonra Ege’de bir köye yerleştim. Köpeğim, kedilerim, bahçem, bostanım ve sevdiklerimle yaşamımı sürdürüyorum.
Yaratıcılık ve yazmak üzerine yaptığım araştırmalar, okumalar ve düzenlediğim çeşitli atölyelerle bu alandaki deneyimimi geliştirmeye devam ediyorum.
Sizlerle böyle bir platform aracılığıyla tanışıyor olmak çok mutluluk verici. Yazmanın hem bir terapi aracı olarak psikolojimize iyi gelmesi hem de hepimizde var olan yaratıcılık potansiyelini açığa çıkarması, yaratıcı yazarlığa özel bir ilgi duymamı ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmamı sağladı.
Okuryazar olan herkesin kendini, psikolojisini tanıması ve hayallerini gerçekliğe dönüştürmede yaratıcı yazarlığın etkisini tatmasını diliyorum. Unutmayın, herkes yaşadığı hikayeyi ifade etme potansiyeli ile doğar. Bir defter ve kalem kullanarak potansiyelinizi en üst seviyede açığa çıkarabilirsiniz.
Neşe ve sevgiyle…